Covid-19 maatregelen

CORONA MAATREGELEN EN RICHTLIJNEN VANUIT HET RIVM EN DE RIJKSOVERHEID

De corona crisis heeft een grote impact op onze branche en op de samenleving als geheel. Diverse beperkende maatregelen zijn opgelegd vanuit de Rijksoverheid om de verspreiding van het virus in te perken. Zolang deze maatregelen van kracht zijn is het bijvoorbeeld niet toegestaan om met groepen van meer dan 2 volwassenen samen te komen. Ondertussen zitten de meeste kinderen ook thuis en dit heeft een behoorlijke impact op het gezinsleven, (kleine) kinderen zullen niet goed begrijpen wat er aan de hand is en hebben behoefte aan afleiding en vermaak. Ook voor de ouders die thuis proberen te werken of bijvoorbeeld een kind hebben wat jarig is in deze periode is het zoeken naar oplossingen en vooral ook informatie. Wat is er wél nog mogelijk en toegestaan in de huidige situatie?

Aan de hand van de maatregelen die gepubliceerd zijn op rijksoverheid.nl proberen wij hier een korte samenvatting te geven onder welke regels het gewoon is toegestaan een springkussen te huren:

  • BEGELEIDERS BIJ HET SPRINGKUSSEN HOUDEN 1,5 METER AFSTAND VAN ELKAAR.
  • MAXIMAAL 10 KINDEREN TEGELIJK OP HET SPRINGKUSSEN (MINDER ALS DE VEILIGHEIDSREGELS VAN HET SPRINGKUSSEN DIT VOORSCHRIJVEN).
  • ALLEEN KINDEREN JONGER DAN 12 JAAR MOGEN OP HET SPRINGKUSSEN.
  • ALS EEN KIND VERKOUDHEIDSKLACHTEN VERTOONT (LOOPNEUS, HOESTEN, koorts ETC) MAG DIT KIND NIET MET ANDERE KINDEREN (BUITEN HET EIGEN GEZIN) OP HET SPRINGKUSSEN.

Indien aan deze voorwaarden is voldaan mag een springkussen dus gewoon op eigen grond worden geplaatst. Op openbaar terrein is niet wenselijk omdat dan al heel snel het samenkomstverbod voor volwassenen gaat gelden. Een verjaardagsfeestje vieren in de achtertuin met een klein aantal kinderen dat op bezoek komt is dus wel toegestaan, mits het aantal bezoekers de RIVM richtlijn van 3 niet overschrijdt.

 

Welke maatregelen nemen wij?

Uiteraard proberen wij ook alles te doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Tegelijkertijd zoeken we net als onze branchegenoten hard naar manieren om toch een beetje omzet te kunnen blijven draaien. Om het gebruik van onze springkussens zo veilig mogelijk te maken hanteren wij de volgende aangepaste regels:

  • MATERIALEN WORDEN BIJ TERUGKOMST SCHOONGEMAAKT EN ZO GOED ALS MOGELIJK GEDESINFECTEERD.
  • NA DE SCHOONMAAK WORDEN MATERIALEN 3 DAGEN (72 UUR) OPGESLAGEN EN NIET VERHUURD.
  • TIJDENS PLAATSING VAN DE MATERIALEN OP LOCATIE BEWAREN WE 1,5 METER AFSTAND of draag een mondkapje.

We hopen dat we de kinderen alsnog een leuke verjaardag kunnen bezorgen door middel van onze springkussens.

Omdat de regels / adviezen snel veranderen kunt u op de site van de rijksoverheid kijken voor de laatste ontwikkelingen. Klik hiervoor op de Link rijksoverheid
Wij zijn niet verantwoordelijk voor afwijkende regelgeving.